KÜ'de köpek eğitimi semineri

KÜ

Kırıkkale Üniversitesi Hayvan Psikolojisi ve Eğitimi Topluluğu (HAYPET)” tarafından, Ülkemizde Köpek Eğitiminin Durumu, Arama-Kurtarma ve Rehber Köpek Eğitimi İhtiyacı” konulu konferans düzenlendi. Konferansa K.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şe

AVRUPA’YA KIYASLA TÜRKİYE’DE EĞİTİMLİ KÖPEK SAYISI AZ

K.Ü.  Hayvan Psikolojisi ve Eğitim Topluluğu’na (HAYPET) üye öğrencilerin organizesinde gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezi Büro Amiri Uzman Köpek Eğitmeni Esim Şentürk ve K9 Güvenlik Türkiye Köpek Eğitim Uzmanı Göktan Eker katıldı. Şentürk, farklı ülkelerdeki tecrübelerinden köpek eğitiminin durumu ile ilgili örnekler vererek ülkemizde köpek eğitimine duyulan ihtiyaca vurgu yaparken; K9 Güvenlik Türkiye Köpek Eğitim Uzmanı Eker ise, dinleyicilere köpek eğitiminde ön plana çıkarılması gereken güdülerin neler olduğu konusunda bilgiler verdi. Konuşmacılar özel eğitimli köpeklerin başta narkotik ve bomba arama olmak üzere, iz sürme, arama kurtarma, mayın tarama ve engellilere rehberlilik gibi pek çok alanda hizmet verdiğini belirttiler. Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında Türkiye’de, eğitimli köpek sayısının az olduğu belirtildi.

GAYRET VE ÇALIŞMALAR ARTARAK DEVAM EDECEK

Her iki konuşmacı da Veteriner Fakültesinin köpek eğitimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini bildirdiler. Geçen altı ay içinde K.Ü. Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Ümran Bozkurt’un koordinatörlüğünde, “köpeklerde temel ve ileri itaat eğitimi” ve “Yavru köpeklerin branş eğitimine hazırlanması” konularında iki ayrı kurs düzenlemişti. Ülkemizde eğitimli köpek ihtiyacı kadar, iyi yetişmiş köpek eğiticilerine de çok ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, bu konudaki gayret ve çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Öğleden sonra yapılan çalıştay da ise köpek eğitimi konusunda daha iyi hizmet verebilmek için, Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde yapılması gereken alt yapı çalışmaları ve düzenlemelerin neler olacağı ve bu amaçla başta AB fonları olmak üzere kullanılabilecek kaynaklarla ilgili detaylı bir çalışma yapıldı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti